Feirer våren med hagemesse
Messen finner sted i Rho, nær Milano. (Foto: Myplant & Garden).

Feirer våren med hagemesse

Mamma mia, på onsdag går startskuddet for Myplant & Garden i Italia! Temaet for hagemessen denne gang er byenes grønne fremtid.

Tekst: Eva Alnes Holte

Messen finner sted fra 22. – 24. februar i Rho som ligger nær Milano. Messeanlegget er omformet til en 45 000 m2 hage – altså på størrelse med 6,5 fotballbaner eller 170 tennisbaner. Her vil man vise alle mulige slags hager, også terapeutiske, i tillegg til sportsanlegg, byhager, landskap, parker og grønn infrastruktur.

Økte kostnader på energi og råmaterialer har også påvirket hageindustrien som jakter på bærekraftige løsninger. Messen presenterer ny teknologi, apper og softwares, høyeffektive drivhus og utallige andre løsninger.

Flere planter kan redusere de klimautfordringene verden står overfor. The European Environmental Agency anslår at Italia har tapt milliarder på feildisponering av friluftsområdene.

Grønt er skjønt for helsa og for folks velvære. Myplant viser også nye trender i blomsterdekorasjoner både for hjemmet og for seremonier, blomsterworkshop og nye typer blomster og planter.

Myplant & Garden er den viktigste hagemessen for profesjonelle I Italia.

Den norske hagemessen er på Nova Spektrum 21. – 23. april.