Fargerik sykkelparkering med stil!

Fargerik sykkelparkering med stil!

Syklistene i Manglerud borettslag i Oslo kan se fram til slike fargerike stativer å låse syklene til. Det er Hagespesialisten AS som lager de utrolig fine sykkel-stativene.

Tekst: Tore Fjeld Foto: Torgeir Koteng / Tore Fjeld

Det går an å kjøpe ferdige sykkelstativer, eller du kan lage dem sjøl. Hagespesialisten Torgeir Koteng valgte å gjøre det siste. Med spraymaling og noen spann Bengalack ble dette herlige sykkel-stativet fargerik og fint.

Dette, og flere like, skal snart monteres på noen fine sykkel-oppstillingsplasser som nå er i ferd med å bli ferdig. Det er murt opp støttemurer, og så skal det støpes en såle, som i sin tur disse stativene skal skrus fast i.

PORTUGISISK STØTTE: Snart blir dette en flott sykkel-oppstillingsplass. Takket være stein fra Portugal.
PORTUGISISK STØTTE: Snart blir dette en flott sykkel-oppstillingsplass. Takket være stein fra Portugal.

Skulle vært norsk stein, men…

Koteng hadde i utgangspunktet lyst på å bruke larvikitt her, men slik ble det ikke:

– Det handler om både pris og estetikk. Det er brukt lignende typer stein rundt om på anlegget. Så da ble det en portugisisk stein her også, forteller Koteng.

LES OGSÅ: Lag et flott kunstverk med småstein!

Hans firma har deadline 20. august med å ferdigstille hele prosjektet. Med årets vinter er det ikke noe problem:

– Nei, vi har kunnet jobbe hele tiden, selv med ting vi normalt måtte vente med til utpå våren. Jeg tipper vi er ferdig 2 måneder før deadline, sier Koteng.

Ingen problemer med virus

Vi spør om virusutbruddet har fått noen konsekvenser:

– Nei, heldigvis. Vi har så langt ingen problemer. Ingen karantener. Men vi er naturligvis påpasselige med det som skal til for å redusere risikoen for smitte, forteller Torgeir Koteng i Hagespesialisten AS.