Er batteri blitt bedre enn bensin?

Er batteri blitt bedre enn bensin?

Det er først når nye strøm-verktøy er like gode som de gamle som går på bensin, at vi kan bytte. Nå kan det virke som tiden er moden.

Tekst: Tore Fjeld Foto: EGO Power

Få ting slår en motor som får kraften sin fra bensin. Det har i mange år vært mange elektriske produkter på markedet, men de har vært litt «puslete». De har ikke klart å levere det proffene trenger. Altså kraft og utholdenhet.

Det hjelper lite å være «miljøvennlig og støysvak» hvis maskinen din gir seg etter 15 minutter.

Med et så kraftig batteri kan du jobbe lenge før det er behov for lading.
Med et så kraftig batteri kan du jobbe lenge før det er behov for lading.

Et godt eksempel på den nye generasjonen strøm-produkter som faktisk kan brukes av proffer, er kantklipperen EGO Power+ ST1510E Line Trimmer. (Det kan virke som det ikke er noe feil med egoet til produsenten med et slikt produktnavn.)

EGO Line trimmer er nok det beste du kan kjøpe nå.
EGO Line trimmer er nok det beste du kan kjøpe nå.

Det er batteriet Arc Lithium, som med sin spenning på frekke 56 Volt, gjør det mulig å drive ordentlige verktøy over lenger tid.

HVA MENER TESTERNE? Nettstedet trustedreviews.com har testet kantklipperen. De fant kun én negativ ting, og den mener vi er ubetydelig.

Importøren av EGO Power+ er relativt selvsikre i sin pressemelding:

– Batteriene er utviklet for å gi et helt nytt ytelsesnivå. Med kombinasjonen av optimal kraft og markedsledende drifts- og ladetider er dette maskiner som ikke står noe tilbake for tradisjonelle bensinmaskiner. EGO-produktene er enkle å bruke, stillegående og pålitelige, sier daglig leder Thomas Holmen-Jensen i Noragent AS.

Fikk du lyst på en slik? Her får du kjøpt dem