FROKOSTPRATEN

HUNDER OG PARKANLEGG: Per Olav Myrvang liker best å være ute – om vinteren tar han hundene sine med på Europas lengste hundeløp; Finnmarksløpet. I den lyse årstiden er det nok å gjøre ute på jobben.

ELSKER Å VÆRE UTE – SOMMER SOM VINTER

Publisert Sist oppdatert

God morgen? – Ja visst, lenge siden jeg stod opp! Per Olav Myrvang, driftsleder for park og idrettsanlegg i Hamar kommune, har vært ute og fôret valpene før jobben slik han pleier om morgenen. Frokosten har også vært slik den pleier – en brødskive med nøkkelost. 

— Det hender jeg varierer og tar knekkebrød i stedet for brød, humrer han.

 Per Olav Myrvang har ikke færre enn 29 hunder å holde styr på, alle av rasen siberian husky. Hvert år tar han dem med seg på Finnmarksløpet som er Europas lengste hundeløp. Godt å være ute om vinteren også, synes han. Den tiden på året er det mye innejobbing med planlegging av den lyse årstiden. Han stortrives som driftsleder på Hamar.

 – Arbeidsdagen min er fin og variert med hyggelige medarbeidere. Vi har et godt arbeidsmiljø!

 Og Hamars befolkning setter pris på jobben de gjør. Utemiljø har fått melding fra flere som synes det er veldig pent i parker og andre uteområder. Nylig var det stordugnad etter flommen i byen.

FARGEPRAKT: Det blomstrer fremdeles på Hamar, men nå skal sommerblomstene snart få avløsning av røsslyng.

 – Tidligere helseminister Werner Christie bor på Hamar. Han er begeistret over hvor flinke dere er til å ta vare på de gamle trærne.

 – Sier du det? Det var hyggelig! Langs Stangeveien har vi trær helt fra 1905, altså godt over 100 år gamle. I Strandgateparken er trærne så gamle at vi har måttet binde dem i krona. Vi leide inn en arboist til å gjøre det arbeidet.

 Hva liker du best ved jobben din?

– Våren – da skjer det så mye.

 Hva liker du minst?

– Flommen, særlig når den kommer to ganger om året!