Denne «dingsen» renser lufta for virus

Denne «dingsen» renser lufta for virus

Ikke alle kan ha hjemmekontor, og ikke alle kan jobbe alene. Nå kan du få kjøpt en ozonfri ioniseringsmaskin som renser lufta for helseskadelige partikler og luftbårne virus.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Dia Proff Norge AS

Mange virksomheter er nødt til å ha de ansatte på jobb, det funker dårlig for bygg- og anleggsbransjen med hjemmekontor. Men hvordan unngå at de ansatte blir smittet av Covid-19 på arbeidsplassen?

Dia Proff Norge AS har nå begynt å importere noen produkter som i hvert fall kan løse noe av problemet. «Dingsen» det er snakk om er den patenterte OxySan ioniseringsmaskinen, som er utviklet av det svenske firmaet Renluftsteknik.

Ionisering betyr at lufta fylles med positivt og negativt ladede ioner som gjør at skadelige produkter i lufta klumper seg samme, og deretter faller ned på bakken og blir der. Disse partiklene kan være alt fra byggestøv, asbeststøv, røyk og vond lukt – til helseskadelige bakterier og virus som Covid-19.

LES OGSÅ: Arbeidstilsynet kontrollerer at smittevernet følges

Første som ikke bruker ozon

Tidligere har slike ioniseringsmaskiner brukt ozon, et stoff som også er skadelig for mennesker hvis de utsetter for det over tid. OxySan er det eneste systemet i sitt slag som klarer å ionisere lufta uten bruk av ozon. Det gjør at lufta blir helt ren og uten restprodukter, luktfri og helt ufarlig.

OxySan kommer i 4 ulike størrelser til ulike arealer. De kan brukes til å rense lufta i mange ulike lokaler, som kontorer, verksteder, lagerlokaler eller anleggsbrakker – for å nevne noen av bruksområdene.

Har du en brakke med spiserom kan du for eksempel kjøre en rens før og etter at grupper av ansatte kommer inn og spiser. Maskinen er også hendig til å fjerne mugglukt og sopp, asbeststøv eller røyklukt etter brann.

LES OGSÅ: Robotklipperen for deg som virkelig har stor plen