Bygger ny bydel rett ved sjøen i Ålesund

Bygger ny bydel rett ved sjøen i Ålesund

Boligprosjektet Fri Sikt Voldsdalsberga får egen badebrygge, tursti langs fjorden og store lekeplasser. Byggetrinn 2 påbegynnes våren 2020.

Peab K. Nordang bygger videre på boligprosjektet Fri Sikt på Volsdalsberga rett ved Colorline Stadion i Ålesund, og har signert totalentreprise for andre byggetrinn, med en kontraktssum på 153 millioner kroner eks. mva.

Byggherre er selskapet Fri Sikt Volsdalsberga, som eies 60 prosent av Ulsmo Eiendom og 40 prosent av Peab Eiendomsutvikling Nord. Når prosjektet står helt ferdig skal det bli en helt ny bydel med inntil 159 leiligheter.

90 prosent av leilighetene i byggetrinn 1 er allerede solgt, og står ferdige 1. kvartal 2021.

LES OGSÅ: Slik blir nye Trondheim stasjon

Tursti og lekeplasser

I andre byggetrinn skal Peab K. Nordang bygge to leilighetsbygg med totalt 47 leiligheter. Det blir i alt 11 ulike leilighetstyper i størrelse fra 39 – 136 kvadratmeter. I tillegg skal det anlegges parkeringskjeller under byggene. Totalt bruttoareal er 4 800 kvadratmeter, pluss parkeringskjeller på ca. 3 600 kvadratmeter.

− Hele byggetrinn to skal være ferdigstilt senhøsten 2022, sier Kjetil Nordang i Peab K. Nordang.

Sammen med de øvrige tomteeierne på Volsdalsneset skal byggherren etablere tursti langs fjorden og store lekeplasser. På haugen øst for Color Line Stadion skal det etableres tursti og trimløype. Hovedvegen frem til og forbi Color Line Stadion vil bli oppgradert med tosidig fortau, og alle de gamle vann- og avløpsledningene i området skal fornyes.

Fjordutsikt

Alle byggene i prosjektet vil ligge tett på fjorden, og leilighetene får storslått utsikt over Borgundfjorden og Sunnmørsalpene. Området rundt boligene vil bli oppgradert til et unikt og flott rekreasjonsområde, med direkte kontakt til Borgundfjorden.

− Det er svært gledelig for oss som byggherre at vi kommer i gang også med andre byggetrinn i dette flotte prosjektet. Vi er veldig fornøyde med salget så langt, og den mottakelsen vi har fått i markedet. Sammen med totalentreprenør Peab K. Nordang skal vi skape et av Ålesunds flotteste boligområder, forteller Ingerid Ulstein, styreleder i Fri Sikt Volsdalsberga AS.

Fri Sikt Volsdalsberga er tegnet av arkitektkontoret Niels Torp Arkitekter AS.