Oppfordring til Trondheim kommune: – Sett ut flere benker!

Etter at han selv fikk nedsatt funksjonsnedsettelse har landskapsarkitekt Jan Løvdal forstått hvor viktig en benk å hvile seg på kan være. Nå etterlyser han flere offentlige benker i Trondheim.

Benkeforslag på de funksjonshemmedes dag

Publisert Sist oppdatert

 I dag er det FNs internasjonale dag for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Landskapsarkitekt Jan Løvdal benytter anledningen til å be om flere offentlige benker. 

"Det er en viss ironi i at jeg i over 30 år har levd av å tegne plasser, torg og gater, for så plutselig og inderlig forstå hvor viktig en benk kan være", skriver han på nettsiden til Landskapsarkitektur. Oppfordringen har også nylig stått i adressa.no

"Fra å være normalt førlig, er jeg blitt temmelig skakk", skriver han videre og sier at han nå virkelig forstår betydningen av å planlegge slik at folk flest enkelt skal kunne ta seg fram her i verden. Han etterlyser benker på bussholdeplasser og andre steder. 

FNs internasjonale dag for mennesker med nedsatt funksjonsevne skal stimulere til tiltak som kan gi like muligheter for alle - uansett funksjonsevne.

I følge FN har om lag 650 millioner mennesker i dagens verden fysiske og/eller psykiske funksjonsnedsettelser.