Alle skal få lærlingplass
SKRIKENDE BEHOV FOR ANLEGGSGARTNERE: Alle bedriftene bak den nye interesseorganisasjonen forplikter seg til å garantere læreplasser for elevene på Mysen vgs. (Foto: Privat

Alle skal få lærlingplass

Anleggsgartner-bransjen i Indre Østfold-regionen har gått sammen og startet sin egen interesseorganisasjon: Anleggsgartner til Mysen vgs. Hele 14 firmaer står bak og garanterer lærlingplass for en hel klasse. 

Regionen har i lang tid hatt stort behov for lærlinger. Foreningen samarbeider med Mysen videregående om en linje for anleggsgartnere. 

– Vi gleder oss til å bidra til ny utdannelse og nye muligheter for ungdommen vår, skolen og bedriftene, sier en engasjert Tore D. Carlsen fra Maskin og Utemiljø AS på Mysen. 

Foreningen formål er først og fremst å jobbe for at det blir etablert en anleggsgartner-utdannelse ved Mysen videregående skole. 

– Når linja er etablert på Mysen vil foreningen drive videre som støtteforening for anleggsgartner-utdanningen i regionen, sier Carlsen.

Han opplyser at bransjen, gjennom foreningens vedtekter, forplikter seg til å garantere læreplasser for elevene på Mysen videregående skole. Noe alle bedriftene står enstemmig bak, og som bekrefter at behovet for fremtidige lærlinger er ekstremt stort.

Carlsen er styreleder for Anleggsgartner til Mysen, nestleder er Helge Rustad.