ARCTIC ENTREPRENEUR 2024

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun hadde gleden av å dele ut den prestisjefylte prisen til Gudmund Roen i Hæhre Entreprenør.

Hæhre Entreprenør er Årets lærebedrift for 2023

Hæhre Entreprenør er kåret til Årets lærebedrift for 2023. Den høythengende prisen ble delt ut på Arctic Entrepreneur i forrige uke. 

Dette er det syvende året på rad at MEF deler ut prisen for Årets lærebedrift, en pris som har blitt svært så prestisjefylt. Prisen ble delt ut av kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun. 

 I juryens begrunnelse heter det at Hæhre Entreprenør oppfyller alle kritieriene som ligger til grunn for denne prisen. Bedriften har i flere tiår hatt et betydelig inntak av lærlinger og en filosofi om at alle fortjener en sjanse. De følger opp lærlingene og gir dem kompetanse og ferdigheter til å gjennomføre og bestå fagprøven med godt resultat. 

Bedriften har også blitt kjent for å ta inn mennesker med ekstra utfordringer, gjennom det såkalte Vikersundprosjektet. Prosjektet har nå fått navnet «Fremtidens skole» det er et samarbeid mellom bedriften og NAV, og handler om å ta inn lokal ungdom som har falt litt utenfor det vanlige skolesystemet og som kanskje kunne endt opp på skråplanet. Bedriften har også tatt initiativ til en samfunnsdebatt for å bryte ned tabuer og ufarliggjøre det å snakke om psykisk helse i bygg- og anleggsbransjen.

Det var syv kandidater til prisen i år: Taraldsvik Maskin AS, Mellemstrand AS, AS Birkeland Entreprenørforretning, Huser Entreprenør AS, Ole Bertil Reistad, Hæhre Entreprenør og Letnes AS. Letnes tilbyr opplæring i anleggsgartnerfaget og ble også nominert for fire år siden. 

Kilde: Pressemelding fra Maskinentreprenørenes Forbund (MEF)