– Vi møtes på taket!
NYTER LIVET: Eirik Bjørnbakk, styreleder i Sentergården borettslag og Gunni Blunck fra Park & Bymøbler koser seg i høstsola. Solsenger med plass til tre – eller en kjølebag imellom.

– Vi møtes på taket!

Hvordan få til en hyggelig møteplass med utsikt, spisegrupper, blomsterkasser, solsenger og lekeplass, når blokkene ligger midt i en trafikkmaskin?

Tekst og foto: Eva Alnes Holte

Løsningen ble to store takterrasser for nye Sentergården borettslag på Lørenskog. Borettslaget har 90 leiligheter og er sentralt plassert ved riksvei 159 og to kjøpesentre. Det er langt mellom grøntanleggene i området.

Fra enebolig til blokk

Styreleder Einar Bjørnbakk bodde tidligere i en enebolig med hage. Han inviterte Park & Bymøbler
i Drammen på befaring for å finne ut hvordan «takhagene» i borettslaget kunne møbleres. Bjørnbakk hadde på forhånd fått ønskeliste fra beboerne om hva de ville ha på terrassene.

– Det var viktig for oss at møblene skulle være vedlikeholdsfrie og vare i mange år. Det var faktisk et krav, sier Bjønbakk.

VARIERER: Sedummattene endrer farge og form gjennom året – fra et grønt teppe til blomster i sterke farger.

Hardføre utemøbler

Park og Bymøbler produserer møblene i egne lokaler og kan spesialtilpasse og skreddersy dem etter kundens ønsker.
– Alle våre møbler er vedlikeholdsfrie og laget for å tåle et værhardt klima som de norske, sier Gunni Marie Blunck. Hun var med på befaringen med styrelederen og viser oss stolt resultatet; store sittegrupper, solsenger og sirkelbenker.

SAMARBEID: Gunni Blunck og Eirik Bjørnbakk har snakket mye om hvordan de skal innrede takterrassen slik at alle beboerne vil bruke den.

Innflytningsfest

Møblene, som har livstidsgaranti mot gjennomrustning og som blir levert ferdig satt sammen, kom opp på taket i august.

Da Utemiljø kommer på besøk en måned senere, viser terrassen seg fra sin beste side med strålende høstsol på skyfri himmel. Vi blir enige om at vi skulle ha tatt på oss lettere klær og Gunni og Eirik slenger seg ned i solstolen for å nyte utsikten.

– I morgen skal vi lansere den nye møteplassen vår for beboerne med en liten «innflytningsfest» for store og små. Jeg tror de blir meget fornøyde, smiler Eirik Bjørnbakk.

Men enda mer gleder han seg til neste vår og sommer og de mange fine stundene han tror det blir på den nye takterrassen.

VINTERGRØNT: Busker og blomster i store plantekasser gir fargevariasjoner hele året.