Vestre har tredoblet salget av utemøbler til USA

Vestre har tredoblet salget av utemøbler til USA

Norskproduserte utemøbler fra Vestre blir stadig mer populære i USA. Så langt i år er omsetningen i det amerikanske markedet tredoblet for møbelprodusenten.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Júlia Martins Miranda/Vestre

Daglig leder Jan Christian Vestre i utemøbelprodusenten Vestre.
Daglig leder Jan Christian Vestre i utemøbelprodusenten Vestre.

Mens mange konkurrenter har flagget ut produksjonen til lavkostland, satser Vestre fortsatt på utemøbelproduksjon i Norge og Sverige, med skandinaviske råvarer. I det siste har nordisk design blitt stadig mer populært i USA.

– USA er det eksportmarkedet som vokser raskest. Så langt i år har vi tredoblet omsetningen i det amerikanske markedet. I dag leverer vi til 20 stater, men mest til New York, Texas og California, sier daglig leder Jan Christian Vestre til nettavisen E24.

Washington D.C. og New York City

Nylig fikk Vestre kontrakt om å levere benker til uteområder utenfor hovedkontoret til det amerikanske Utenriksdepartementet i Washington D.C. Og i 2017 leverte de utemøbler til hektiske Times Square i New York City.

Vestre synes det er morsomt at amerikanere liker det de gjør.

2019-regnskapet viste rekordomsetning på 202,5 millioner kroner, men 2020 ligger litt bak på grunn av korona-pandemien. Selskapet har likevel unngått permitteringer og opprettholder produksjonen gjennom krisen.

Flytter ikke produksjonen ut

Målet for Vestre er å bli den største utemøbelprodusenten i Europa, noe de er på god vei til å bli. Det er heller ikke aktuelt å flytte produksjonen ut av Skandinavia:

– Med all produksjon i Norge og Sverige er det en god mulighet til å vise at det går an å drive industriproduksjon i Norge. Forhåpentligvis kan det inspirere andre til å satse, sier Jan Christian Vestre til E24.

LES OGSÅ: Norges nordligste takhage med møbler fra Vestre