Stort jubileum på Vea

Vea i hundre på fredag

Fredag 22. september inviterer Norges grønne fagskole – Vea til jubileum og markering av 100 års drift. De ansatte håper på masse besøk og kan friste med et rikholdig program i vakre, grønne omgivelser.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av dagen blir det omvisning både inne og ute med gartner Per Spangen. Det blir historiske foredrag For de historisk interesserte byr programmet på et foredrag som tar for seg historien om og rundt Vea i krigsårene 1940 – 1045. Her er det tidligere forsvarssjef Harald Sunde som skal i ilden.

og informasjon om Veas aktiviteter anno 2023. Du kan se utstilling av blomsterarbeider på Låven (der blomsterdekoratørelevene har klasserom), ta en fagprat med noen av de kunnskapsrike faglærere innen anleggsgartnerfag, gartnerfag, hagedesign og interiør. I tillegg vil du få innsikt i Veas internasjonale arbeid, den digitale utviklingen på Vea og fagbiblioteket..

– Vi gleder oss veldig og håper på masse besøk, sier markedsansvarlig Grethe Bøhn Busterud.

– Vi gleder oss veldig, og håper på masse besøk, sier markedssjef Grethe Bøhn Busterud. Skolen har invitert gjester . både fra departement, bransjeorganisasjoner, politisk ledelse lokalt, regionalt og nasjonalt.

– Vi er glade for at vi har fått bekreftet at Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch kommer, røper Bøhn Busterud.

KOMMER: – En av dem som har bekreftet sin tilstedeværelse på formiddagen er Forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch.

Fra klokken 12-17 er det Åpen dag på Vea med dette programmet: 

Program for dagen

12:00 – 17:00: Kantina er åpen med mulighet for å kjøpe lunsj, kaffe og jubileumskake. 

12:00 – 17:00: Åpne klasserom med utstillinger 

12:00 – 17:00: Åpent bibliotek 

12:00 – 17:00: Markedsboder ute på tunet. Her finner du:

  • mulighet for en fagprat med våre kunnskapsrike faglærere
  • boder med sesongens grønnsaker
  • salg av sesongens snittblomster i bunter
  • salg av stauder, busker og frukttrær
  • salg av jubileumsboka

13:00 – 13:30: Omvisning på Vea v/Per Spangen 

13:45 – 14:45: Jubileumsforedrag og Vea i dag v/Ingeborg Sørheim, forfatter av jubileumsboka og markedsansvarlig Grethe Bøhn Busterud 

15:00 – 15:30: Omvisning på Vea v/Per Spangen 

15:45: Historisk foredrag v/Harald Sunde – «Historien om og rundt Vea i krigsårene 1940–45» 

17:00 : Markedet stenger og den åpne dagen avsluttes

På tunet blir det stor aktivitet der man kan møte og snakke med faglærere, se på utstillinger og kjøpe sesongens produkter; stauder, busker og frukttrær.