Messe for store og små
TANNPIRKERE: – Det er ikke bare svære anleggsmaskiner på Vei og Anlegg. – Vi har også det de store gutta kaller tannpirkere, sier presseansvarlig Jørn Wad. Maskingrossistenes Forening 

Messe for store og små

Onsdag er det duket for Vei- og anleggsmesse på Nova Spektrum på Lillestrøm – for første gang holdes den innendørs. På programmet finner vi en egen dag for den grønne anleggssektoren med fokus på kravet om utslippsfrittt anleggsområde – hvordan fungerer dette i praksis. Åpningsdagen er viet ungdommen.

Tekst: Eva Alnes Holte

Stort og smått

Det er fire år siden sist messa ble arrangert og denne gang skal det være flere utstillere enn noensinne. – Over 300 har bestilt stand, sier presseansvarlig Wad fra Nova Spektrum.. – Dette er Nordens største messe innenfor vei og anlegg og vi har alle typer anleggsmaskiner – fra små gravearmer til svære 30 tonns anleggsmaskiner.

Egentlig skal messa avholdes hvert tredje år, men ble naturligvis stoppet av pandemien i fjor. Tidligere er den blitt holdt på Hellerudsletta, nå har den forflyttet seg til Nova Spektrum – det som tidligere het Norges Varemesse. Dermed er ikke været noe tema lenger, utstillere og besøkende skal slippe gjørme og søl.

Tone L. Gjøstad, direktør i Maskingrossistenes Forening, fortalte at valget falt på innendørs messe etter en spørreundersøkelse blant utstillere og besøkende.

Oslo sentrum og Gardermoen

– Det var et klart flertall for å flytte messen innendørs. Dette er ikke minst noe som de større utstillerne også har ønsket for å kunne være med i samme format også fremover. Vi var kommet til et punkt der vi kunne risikere å miste mange av utstillerne om vi fortsatte ute. Det har blant annet vært utfordringer med rigg, vær og logistikk. Ved å flytte innendørs til Nova Spektrum vil dette bli bedre. Dette gir oss langt større forutsigbarhet og gode rammer for utstillingen, både for utstillerne og ikke minst de besøkende. Vi har her tilgang på store og velegnede arealer under tak, slik at været ikke vil spille en rolle slik vi opplevde tidligere. Nå kan vi ha forutsigbare rammevilkår, gode transportmuligheter til Oslo sentrum og Gardermoen, både med bil og tog, og gode parkeringsfasiliteter, sier Grøstad.

Ungdommen

Åpningsdagen er viet ungdommen, Her vil Vei og Anlegg sammen med UNG 300 sette fokus på rekruttering til anleggsmaskinmekaniker- og anleggsmaskinførerfagene. Det blir flere foredrag fra unge som har valgt et yrke innen anleggsmaskiner, og som har ulike veier frem til sine yrkesvalg.