Klart for rekordstor park- og anleggsmesse

Klart for rekordstor park- og anleggsmesse

150 utstillere gleder seg til å vise frem varene sine på den 13 000 m2 store utstillerflaten under fagmessen Park og Anlegg på Norges Varemesse 6. og 7. november.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Norges Varemesse

For fjerde år på rad arrangeres Park og anleggsmessen  der målgruppen er anleggsgartnere, landskapsarkitekter og alle som jobber innenfor park- og anleggsbransjen, idrettsanlegg og gravplass, både i offentlig og privat sektor.

Årets messe blir den største hittil, forteller prosjektleder Marit Sagen.

Varierte utstillinger

Utstillerne viser et stort spenn av det nyeste av maskiner, redskap og utstyr, stein, planter og trær, gravplassutstyr, parkmøbler, lekeplassutstyr, belysning, vann og rør og avfallshåndtering, for å nevne noe av det du får se hvis du tar turen innom Lillestrøm.

Noe som er verdt å nevne er at det er langt større utvalg av planter og trær på årets messe enn tidligere år. Et titalls planteskoler og gressprodusenter er representert blant utstillerne.

Norges ledende produsenter av stein og betongprodukter er også på plass for å vise nyheter og trender i offentlige utemiljøer.

John Deere var en av utstillerne i fjor. Kanskje det er på tide med en ny traktor eller gressklipper?
John Deere var en av utstillerne i fjor. Kanskje det er på tide med en ny traktor eller gressklipper?

Er det på tide å fornye maskinparken møter du leverandører av gravere, traktorer og en rekke spesialmaskiner for lette og tunge oppgaver.

Skjøtsel og vedlikehold er en viktig del av park- og anleggsbransjen – og Park og anleggsmessen.

Bredt faglig program

I tillegg til utstillingene er det et bredt faglig program, der NAML står for en rekke interessante foredrag og seminarer. Årets program setter fokus på de viktige utfordringene for bransjen fremover, for eksempel hvordan Oslo kommune og Steen & Lund jobber for å skape en utslippsfri anleggsplass i hovedstaden. Du kan også høre en presentasjon av et prosjekt i Østfold fylkeskommune der de har testet ut fossilfrie maskiner.

Anleggsgartnermester Sigurd Boasson kommer og forteller om sine erfaringer med dyrking av mat på taket, og Torgeir Koteng forklarer hva god jord er – fra A til Å.

Elektrisk motorsag, kan det være noe særlig? Makita viste frem flere fossilfrie produkter på sin stand.
Elektrisk motorsag, kan det være noe særlig? Makita viste frem flere fossilfrie produkter på sin stand.

Treff kjentfolk

Dette er bare noen av de spennende foredragene du kan høre på messen, i tillegg til at du garantert møter noen du kjenner.

– Vi fikk mange positive tilbakemeldinger etter fjorårets messe, sier Marit Sagen. Mange besøkende ga uttrykk for at denne messen var nyttig i deres arbeid og at de var svært fornøyd med messen generelt.

Arrangører venter at årets messe blir besøkt av minst 3000 mennesker, og det er gratis inngang for alle. Det koster heller ikke noe å gå på foredragene.

Les også: Over 10 000 besøkte Have & Landskab