Full gass fremover for anleggsgartnerne i Råde
OVERLAPPER: Stian Theodorsen (t.h) kommer inn som leder for anleggsgartneravdelingen i Råde Graveservice AS. Her blir det en lang overlapp med Petter Gabrielsen. (Foto: Jørn Søderholm, Råde Graveservice)

Full gass fremover for anleggsgartnerne i Råde

Stian Theodorsen (35) er påtroppende leder for anleggsgartneravdelingen i Råde Graveservice. – Det er veldig deilig å vende tilbake til faget, sier Stian som kommer fra en jobb i teknisk drift i Fredrikstad kommune.

Foto: Jørn Søderholm, Råde Graveservice

Han tar over etter Petter Gabrielsen, som har gitt avdelingen en «flying start». Oppdragene står allerede i kø flere år framover, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Store sko? Ja, de er ikke akkurat størrelse 43! Råde Graveservice er et solid og godt firma. Petter er en sterk fagperson i anleggsgartnerfaget. Det er et privilegium å få jobbe sammen med ham i å utvikle avdelingen videre.

Det sier Stian Theodorsen (35) fra Saltnes. 1. desember tiltrådte han stillingen som leder for anleggsgartneravdelingen i Råde Graveservice AS.

Stian Theodorsen er nytilsatt leder for anleggsgartneravdelingen i Råde Graveservice AS.

God vekst siden start

Avdelingen ble etablert av Petter Gabrielsen (66) i 2016. Han er ikke hvem som helst i anleggsgartnerbransjen på Østlandet.

Gabrielsen etablerte anleggsgartner-selskapet Calluna i 1986, og drev det i 30 år. Det selskapet ble solgt, og Petter valgte å skifte beite i 2016. Da var veien kort til Råde Graveservice.

– I Calluna-tiden jobbet vi mye samme med Råde Graveservice. Vi utvekslet tjenester og jobbet sammen helt fra begynnelsen av 90-tallet. Det var naturlig å gå hit, og det har vært en veldig spennende og givende oppbyggingsfase, sier Petter Gabrielsen.

Han kom til «udekket bord» i 2016, som eneste ansatte i en avdeling med null i omsetning. Den første jobben med uteanlegg på outlet-en i Vestby var starten på en utvikling som har gått én vei: Oppover.

Mye arbeid på gang

Nå har avdelingen en ordrereserve på anleggsgartnerarbeid for over 50 millioner de neste par årene.

– Det har vært utrolig moro. Den utviklingen har vært mulig takket være gode jobber. Mye av det er anleggsgartnerarbeid som en del av prosjekter i entreprenørvirksomheten, men vi har også fått en del oppdrag utenom det. Sommervedlikehold for sykehuset Østfold i Moss, Fredrikstad, Sarpsborg og Halden for eksempel. Det er viktig for oss. I «ledige stunder» har vi prøvd å ta noe arbeid for private, sier Gabrielsen.

– Ledige stunder blir det ikke så mye av framover…?

– Nei, det ser ikke sånn ut. Fra mars 2023 er full gass, med prosjekter som står i kø i to-tre år framover. Det er moro, men gir også en utfordring i å rekruttere fagarbeidere. Der er det en viktig jobb å gjøre, sier Petter Gabrielsen.

Anleggsgartner i Råde Graveservice

Stian Theodorsen kommer fra en jobb i teknisk drift i Fredrikstad kommune, og har tidligere arbeidet i entreprenørselskapet Carl C. Fon.

Han har fagbrev som anleggsgartner og senere fagskoleutdanning som anleggsgartnertekniker fra Norges grønne fagskole Vea. Nå gleder han seg til å komme tilbake til sitt egentlige fagområde.

– Veldig bra å komme tilbake til faget. Med familie og småbarn er det ekstra fint å få jobbe i et firma som holder til og opererer i nærområdet. Man slipper brakketilværelsen på reisejobber, og jeg får bidra til bedre utomhusanlegg i vårt eget lokalmiljø. Jeg gleder meg også til å bidra til rekruttering, gjennom å introdusere ungdom til faget vårt gjennom sommerjobb og andre rekrutteringstiltak, sier Stian Theodorsen.

Solid erfaring

I tiden framover skal de to jobbe i et overlappende samarbeid, der Stian som leder for avdelingen får ta del i Petters solide erfaringsgrunnlag fra flere tiår i bransjen.

– Vi er veldig glade for denne løsningen. At Petter tar det ansvaret og ser nytten av å overføre sin kunnskap er vesentlig for at vi skal lykkes. Da har vi en ny og kompetent

påtroppende leder som kan tørre å hoppe i det, men samtidig «lande trygt» ved hjelp av kunnskapen og erfaringen fra Petter. Det gjør at vi kan bygge en sterk anleggsgartnervirksomhet framover, sier daglig leder Lasse Hågensen i Råde Graveservice AS.

Kilde: Pressemelding fra Råde Graveservice.

Utemiljø vil gjerne høre nytt om navn i bransjen – send epost til eva@salgsfabrikken.no.