Flott klatreløype for barna i Bergen sentrum

Flott klatreløype for barna i Bergen sentrum

Nygårdsparken er Bergen sentrums største grønne lunge som er blitt oppgradert de siste årene. Siste tilskudd til parken er et flott klatreanlegg som allerede er blitt kjempepopulært blant de mange barna som bor i området.

Tekst: Bjørnhild Fjeld Foto: Tore Fjeld

– Siden det åpnet har det vært fullt av unger her, sier Stein Wikholm i Anleggsgartnermester Wikholm AS som har stått for monteringen av det gedigne lekeapparatet fra Uniqa AS.

Fra rusmiljø til barnefamilier

Tidligere var Nygårdsparken best kjent i Bergen som stedet der rusmisbrukere samlet seg, men i 2014 ble parken stengt for oppgradering. Etter tre års rehabilitering åpnet parken for publikum igjen i 2017.

Den «nye» Nygårdsparken er ikke til å kjenne igjen. Nye gangstier, benker, skiferflater og vannarrangement med elveløp er noe av det som ble gjort. TAG arkitekter har stått for landskapsarkitektur, Wikholm har stått for praktisk utførelse av alle utomhusanlegg.

Og 17. juni i år var det offisiell åpning av det som barna i området har sett mest frem til, nemlig den råstilige klatreløypen på Flagghaugen. Denne ligger i en skråning som tidligere var «ingenmannsland», men som nå er blitt en morsom og utfordrende klatreløype for barn i alle aldre.

Se video fra åpningen her.

– Det var et utfordrende prosjekt å bygge. Vi måtte være pinlig nøyaktige for å få alle elementene på plass, men resultatet har blitt veldig solid og bra, sier Stein Wikholm.

Bergen kommune og Bymiljøetaten ønsker at det skal være mest mulig aktivitet og mennesker i Nygårdsparken, og det nye klatrelek-anlegget bidrar veldig positivt til dette. Nå i sommer når flere enn vanlig skal ha hjemmeferie er dette et kjærkomment tilbud for de mange barnefamiliene som bor i området.

I tilknytning til klatreapparatet er det laget sitteplasser der de voksne kan sitte og følge med på barna mens de leker.

LES OGSÅ: Tester ut kork i stedet for gummiasfalt i barnehage