Hagemessa er sparket i gang på Lillestrøm og varer tre dager til ende.

Årets vakreste eventyr?

Publisert

Klør det i de grønne fingrene etter å pynte opp ute i hagen eller på terrassen? Kanskje prøve noen helt nye planter, legge fin stein rundt bedene eller anlegge en liten vannfontene? Snart kommer sola!

Og sakte, men sikkert strømmer publikum inn i messehallene. Tom André Brubak og Inger Marie Gundersen har tatt turen fra Moss. Begge er pensjonisten og sier de elsker hagearbeid.  – Vi er her for å høste inspirasjon, sier Tom André og forteller at han har lyst til å lage noe fint i stein til uteområdet denne sommeren. 

VÅRYRE: – Vi er 17 begge to, spøker Tom André Brubak og tar et godt grep rundt Inger Marie Gundersen. Tydelig forelsket er de iallfall.
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun.

– Dere har valgt en viktig jobb, hilste  kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun anleggsgartnerstudentene. Det dere gjør, betyr mye for folks helse. Vi blir alle litt gladere av fine utemiljøer! Hun ble med på en omvisning i de vakre hagene på messen. 

Hagemessen fyller 40 000 m2 og har vel 200 utstillere. - – Vi merker at det er trangere tider i bransjen. Vi er derfor fornøyde med at vi har tangert fjorårets antall utstillere, sier prosjektleder Cecilie Svabø.